Nesterilizuje se, přesto vydrží až rok.
2,5 kg zelí
1 kg paprik (červené, zelené ...)
1/2 kg cibule
nálev:
0,5 kg cukru
4 dcl oleje
4 dcl octa
1 ks balíčku přípravku Deko
1. Oprané zelí nakrájíme na slabší proužky
2. Umyté papriky zbavíme jádřinců a také nakrájíme na tenčí proužky
3. Cibuli nakrájíme na kolečka
4. Vše promícháme ve větší míse a necháme odležet
5. Připravíme si nálev tak, že v hrnci smícháme ingredience na nálev a chvíli vše povaříme, až se nám cukr rozpustí
6. Vychladlý nálev scedíme a nalijeme ho na pokrájenou zeleninovou směs
7. Důkladně vše opět promícháme, zatížíme a necháme stát v chladné místnosti cca 24 hodin
8. Druhý den je čalamáda hotová a může se konzumovat, nebo čalamádu můžeme napěchovat do zavařovacích sklenic a uzavřenou skladovat v chladnu a temnu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
tý jo marinnetko, hnedka bych si křoupla do čalamádky...díky za návod, vypadá to opravdu moc dobře....a děkuju za schválení srdíčka....pherenis
OdpovědětVymazatAhoj Marionnetko!!!!
OdpovědětVymazatTaky mám moc ráda všechny možné čalamády a nakládané zeleninové směsky.Doma si nakládám pickles-zeleninu ke kvašení,ale čalamádu jsem zatím nikdy nedělala.
ZELÍČKO JE NAŠE OBLÍBENÉ. TENTO RECEPTÍK JEŠTĚ NEZNÁM. TAK OPISUJI A URČITĚ VYZKOUŠÍM.
OdpovědětVymazatDĚKUJI. MUSÍ TO BÝT VELKÁ POCHOUTKA.
MOC HEZKY NAFOCENO.
POHODOVÝ VÍKEND. BOHDA
Marionnetko, taková dobrota a moc pěkně nafocená. Skleničky jsou úžasné... I my u nás máme moc rádi zelíčko a všemožné čalamádky. Vitamíny jsou třeba i v této formě... Receptík si už píši.Děkuji moc moc... Příjemný a pohodový večer,Soňa
OdpovědětVymazatMilá Marionettko, moje chuťové buňky jsou nasměřovány přesně tímto směrem. Zelenina je mi nyní chlebem a tak ti moc děkuji za receptík. Vyzkouším.
OdpovědětVymazatFotky jsou moc povedené. Také se mi líbí etikety na lahvičkách
Milá Marionnetko, to ses mi tedy trefila do chutí. Právě jsem si říkala, že bych měla zavařit (nezavařit) ještě něco kyselého, pikantního. Tohle je přesně ono. Zelí už mám, jdu do toho :O)
OdpovědětVymazatDěkuji a krásnou sobotu.
Zdravím Helena
PS: nádherně si fotila!
Marionnetko, receptík je zajímavý, zeleninu na jakýkoliv způsob milujeme, určitě vyzkouším.-)
OdpovědětVymazatA krásně jsi čalamádu uskladnila .-) Krásné visačky, skleničky, paráda! .-)
Krásný večer
Moje práce na blogu byla oceněna a posílám ocenění dále. Bylo velmi těžké vybrat sedm krásných blogů z tak velkého množství, ale nějaké rozhodnutí padnout muselo. Přeji mnoho dalších tvořivých nápadů Uška http://uska.kena.cz/
OdpovědětVymazatMńáááááááááááááám úplně se mi sbíhají sliny,hned bych si jí dala.Máte moc pěkný blog a nádherné fotečky,já sice moc dobrý fotograf nejsem,ale zvu vás na jukanou na můj blog. Pěkný večer MArkéta
OdpovědětVymazatv nálevu schází podíl vody to nejspíš pustí
OdpovědětVymazatzelenina sama?
Voda se opravdu žádná nepřidává, je to tak, jak píšete. Pěkný den!
OdpovědětVymazat