Srdíčka a výhra...

Už dlouho hledám na netu i jinde nějaké jednoduché cedulky k označení koupelny a wc. Líbily by se mi třeba oválné, bílé, s českým textem, buď porcelánové nebo smaltové, ale všude narážím na nápisy v cizím jazyce. Aby návštěvy věděly, kde je právě ona místnost, vyrobila jsem tato jednoduchá srdíčka k lepší orientaci :)



Nejprve jsem si na zbytek lněné látky nakreslila tvar srdíčka. Než jsem začala sešívat, látku jsem si přeložila tak, aby její druhá polovina byla po obrysem - je to jednodušší než sešívat ze dvou látek ( tedy pokud nechcete mít každou stranu jinou)...



... po obrysu jsem šila tím nejjednoduším heftovacím stehem ...



... nedošije se do konce, je třeba nechat místo, aby se mohlo srdíčko vyplnit. Zpátky opět heftovací steh ...



...potom jsem obstřihla kolem, popsala, vyplnila ( použila jsem výplň z nejlevnějšího polštářku z Ikea) a zašila. Poutko a mašličku z provázku jsem přilepila tavnou pistolí. Ještě trošku roztřepit a může se pověsit.





Nedávno jsem se u Katky na blogu http://maison-de-la-suisse.blogspot.cz/ účastnila jejího prázdninového kvízu a s překvapením jsem zjistila, že jsem vyhrála. Přišel mi z dalekého Švýcarska balíček s těmito úžasnými produkty a ještě v něm byl přiložen krásný papírový sáček...


... kde byly čokoládové bonbony s příchutí kávy. Tak výborné, že jsem je ani nestihla vyfotit :)





Katko ještě jednou děkuji a Vám všem přeji příjemné dny!





21 komentářů:

  1. No tak to je skvělý nápad. My teď zrovna něco podobného řešíme na dveře na chalupu. Ne a ne sehnat něco vhodného. Krásný víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, jsem ráda, že jsem třeba pomohla... Ať se daří!!! Krásné dny přeji i já!

      Vymazat
  2. Gratuluji k výhře!Srdíčka jsou moc pěkná a hlavně ten nápis!Také jaksi nemohu ty cizí?Daja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáji, Jsi můj člověk :) .Jsme v Česku, tak proč mít jiné nápisy, viď.. Mimochodem, u tebe se mi sakra sbíhají sliny na dobroty :) Pěkné letní dny přeji!!!

      Vymazat
  3. Marionnetko, moc gratuluji k výhře, byla opravdu nádherná! A moc tleskám tvému nápadu a celé realizaci, úžasné, vkusné a účelné!
    Pohodový večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji ze srdce! Pohodové nejen večery i Tobě! Pozdravení!

      Vymazat
  4. Srdíčka opět nemají chybu - jednoduché, elegantní a s nápadem. No a ten dárek, já závidím!!! A že jsi můj šálek kávy dávno víš:-*
    Krásný víkend Marionnetko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, nevím, jestli už nápad někde nebyl, ale to je mi vlastně fuk :) Dárek nezáviď ( hihi, vždyť já vím, že v dobrém), a věř, že nejen na kávu bych se přidala :) S přáním klidných i tvořivých dní zdravím moc!

      Vymazat
  5. Super nápad. Jednou jsem něco podobného měla, ale s malými dětmi to nejde...bylo to pořád uchmatané a nebo to rovnou utrhly :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eví, rozumím, s mrňaty je to jasný :) Přeji, ať se daří! Ty víš, že vím a kam tím mířím :) Jo a kdybys něco vygooglila, spoléhám, že se podělíš, však víš kde :) Moc pozdravuji!!!

      Vymazat
  6. Moc gratuluji k výhře-a srdíčka jsi vymyslela moc krásně!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MIchaelko, velmi děkuji, jsem moc ráda, že se líbí!!! Pěkné dny přeji!

      Vymazat
  7. Ahoj Marionnetko, připojuji se ke gratulantům. Ten osud to dobře zařídil, že Katka vylosovala zrovna tebe! Moc se mi líbí nápad se srdíčky a hlavně i názorný postup, to vždycky patřičně ocením. Měj se krásně a ať se daří, HanaL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ani netušíš, jak je osud překvapivý... Děkuji za pochvalu a musím říci, že také mám radost, když se někdo nejen prezentuje, ale naopak podělí se o návod, či jak na to, nebo-li DYI = "Krok za krokem".. Pěkné pozdravení a přeji přinejmenším hlavně klíííd... však víš!

      Vymazat
  8. Krásný příspěvek, miluji srdíčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelko, děkuji, asi to bude tím, že máš ty to své na správném místě!!! Zdravím!

      Vymazat
  9. Marionet,moc jsi mě potěšila,že se Ti něco šikne.Dvousložkové lepidko festovně drží zvlášť když lepíš knopek který má plochu,můj je dutý a lepila jsem jenom hrany a drží!Co se týká mytí je to ozdobný předmět já to otírám od prachu a pak přeleštim,nevím co by udělala myčka,ale v dnešní době jsou lepidla která snesou vše!Tak hezké tvoření Daja.

    OdpovědětVymazat
  10. zdravím ... děkuji za skvělý nápad se srdíčky ... líbí se mi, že nejsou připevněné, ale takzvaně mobilní ... je to krásný nápad a myslím, že s tím může být spousta legrace,třeba ... když někdo dostane skvělý nápad je vyměnit:-))) ... máte to tu moc krásné ... přeji krásné podzimní odpoledne a spoustu nápadů ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, opožděně moc děkuji já tobě! A nápad s výměnou mě pobavil :):)

      Vymazat
  11. Zajímavý námět, pěkné jednoduché zpracování. Dávám pomyslný +bodík :)

    OdpovědětVymazat