Máme kliku,


že u nás ve vsi je farmář, který ve velkém pěstuje jahody. Každý rok v tuto dobu o ně není nouze a víkend byl jedním z těch, kdy se těšíme na "merendu".
Já ji mám ráda s mlékem místo smetany a k tomu suchou palačinku.
Jenže došla hladká mouka, tak jsem místo ní použila mouku chlebovou. Palačinky chutnaly náramně, i se mi zdály nějaké nadýchanější..






Také jsme grilovali a zkusila jsem místo brambor na plátky, které se k alobalu pokaždé připečou a nejdou sundat, brambory vcelku, jen nakrojené.
A moc nám chutnaly!


Dají se naplnit, čím máte rádi, bylinky, česnek, cibule.., já upřednostňuju slaninku a špek :).



..

Výhoda je, že když není možnost grilování, vystačíte si s troubou.


A na závěr jedna vychytávka, která sice není z mé hlavy, ale tuze si ji pochvaluju.
Abyste bramboru nerozřízli úplně, stačí dole propíchnout špejlí, která tomu zabrání :)

Pěkný nový týden!

P.S.:

Nechápu, jak některé blogerky stihnou nafotit finální úpravu jídla a lákavý pohled na nazdobený talíř.
U nás to opravdu nehrozí :)))


17 komentářů:

  1. Krásná reportáž, Marionnetko. Jahod jsem si přivezla před chvílí z naší zahrady kbelík, takže o programu dnešního večera je rozhodnuto. Jen kdyby je tak neušpinil sobotní déšť a část nezlikvidovali slimáci. Měj pěkné dny, HanaL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HanaLko, tak ať chutnají! A slimáci jsou potvory! Pěkné dny i tobě a ať to rychle utíká do finiše :)

      Vymazat
  2. Podľa nadpisu som si už myslela, že si zohnala nejakú krásnu novú (starú) kľučku (kliku) na dvere. :)

    Palacinky už dlho robievame s polohrubou, alebo dokonca hrubou múkou. Nič im nechýba, ani hrčky v ceste, ktoré sa mi z hladkej múky často urobili. ;-)

    Pečené zemiaky podľa tvojho receptu musíme niekedy vyskúšať. Ale až keď nebude tak horúco, takmer mám pocit, že sa upečieme aj bez toho, aby som zapínala rúru. Mimochodom - na to, aby sme nerozkrojili zemiak úplne existuje ešte jeden podobný fígeľ - postaviť zemiak medzi dve varešky (alebo doštičky, skrátka po oboch stranách budeš mať niečo, čo nožík zastaví a vzniknú tak rovnako hlboké zárezy. :)

    Veľa radosti želám. A dobrú chuť. :)
    Leti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leti, palačinky z polohrubé vyzkouším a určitě si zapamatuju i radu s vařečkami! Děkuju za návštěvu i slova a přeji krásné dny! P. S. Ta slovenština je tak krásná!!

      Vymazat
  3. Teda super nápad s tím párátkem..Musím vyzkoušet...Brambory taky dělávám na plátky, takže bude změna...Hezký den Ila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, určitě vyzkoušej, uvidíš, že budou chutnat :). Měj se krásně!

      Vymazat
  4. Marionetko, samé dobrůtky , mňam.
    S tou špejlí je to dobrý nápad.
    Měj se krásně. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, hned bych nabídla :) . I ty měj prima dny!

      Vymazat
  5. Marionnetko,super nálada u Vás doma,s tím dovětkem jsem se pobavila:-) Dobrá vychytávka a hlavně aktuální ,vlastně grilujeme velice často...Tak si užívejme dokud můžem...Dája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáji, alespoň máme záminku, co ještě dalšího na grilu vyzkoušet, viď :). Tak ať chutná!

      Vymazat
  6. Super nápady. Díky
    Dana z Podkr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani, já děkuji za návštěvu i pochvalu! Pěkné dny!

      Vymazat
  7. To jsou dobroty, hned bych si dala :o). E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. E., kdybych mohla, nabídla bych :). Příjemné dny!

      Vymazat
  8. Ahoj Dáši, ta brambora vypadá super, dobrý tip, v sobotu vyzkouším. Na jahůdkách jsem byla včera, tak si vychutnávám koktejl.
    Měj se krásně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani, pak dej vědět, jestli chutnalo :). Dobrou chuť a pěkné dny!

      Vymazat
  9. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

    OdpovědětVymazat